Kalivaçi,në Mirditë,toponim i periudhës ilire

Në një studim të botuar nga Instituti i Monumenteve në revistën periodike “Munumentet” në vitet 80-të, Kalivaçi përmendet si toponim i periudhës ilire.
Për studimin e historisë së një vendbanimi apo krahine, vazhdimësisë së banimit, pos të dhënave arkeologjike, antropologjike, etnografike, etj, një vend të rëndësishëm zë edhe toponimia.
Në krahinën e Mirditës ruhen një sërë toponimesh të periudhës ilire, si tregues i hershmërisë dhe vazhdimësisë së banimit ndër këto zona.
Në Kalivaç është zbuluar në fillim shek. XX, nga At Shtjefen Gjeçovi, një sopatë e periudhës së bronzit.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close