Ultimate magazine theme for WordPress.

Presidenti i Francës,Macron: Dialogu Kosovë-Serbi, çështje e sigurisë evropiane

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, duke folur në Samitin e Sofjes e ka quajtur çështje të sigurisë evropiane dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

Macron ka thënë se që nga fillimi i vitit 2020 ka pasur disa gjëra pozitive në Ballkanin Perëndimor, duke përmendur edhe rinisjen e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, që ishte ndërprerë për rreth 20 muaj.

“Mosmarrëveshja mes Serbisë dhe Kosovës është çështje e sigurisë evropiane, prandaj është qenësore që Bashkimi Evropian të udhëheqë ndërmjetësimin mes dy palëve në mënyrë që të përfundojë në të mirë”, ka thënë Macron

Ai ka thënë se Franca ka kontribuuar në “hapat pozitivë në Ballkan”.

Sipas tij, Ballkani duhet të forcojë bashkëpunimin e ndërsjellë të shteteve, të përshpejtohen reformat në sundim të ligjit dhe qeverisje ekonomike, dhe të luftohet terrorizmi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close