Ultimate magazine theme for WordPress.

”Amazon” prezanton funksione të reja për të moshuarit e vetmuar

ATSH-ANSA/ – Gjiganti ”Amazon” ka prezantuar një numër veçorish falas të dizajnuara për t’u kujdesur për njerëzit e moshuar që jetojnë vetëm.

Shpikja quhet ”Care Hub” dhe ju lejon të ndiqni në distancë prindërit dhe të afërmit që nuk janë më të rinj.

Për ta bërë këtë, ju duhet një altoparlant inteligjent Echo në shtëpinë e personit që do të kujdeset dhe aplikacioni Alexa në smartfon që të kujdeset për të.

Në një nivel praktik, me aplikacionin mund të shihni kur personi i moshuar ka bashkëvepruar me ndihmësin e zërit Alexa, për shembull për të ndezur dritat ose për të kërkuar parashikimin e motit.

Ju gjithashtu mund të merrni një alarm kur personi përdor ndihmësin e zërit për herë të parë në mëngjes, ose përkundrazi nëse nuk ka ndërveprim. Për më tepër, nëse personi i moshuar kërkon Alexa për ndihmë, merret një alarm dhe është gjithashtu e mundur të bëni një telefonatë nga aplikacioni në altoparlant.

”Qëllimi është të sigurojmë pavarësi për personin e moshuar dhe të sigurojmë ata që kujdesen për ta”, shpjegon ”Amazon”, i cili thekson se ”Care Hub” shërben për të ditur nëse një person është aktiv dhe i shëndetshëm apo jo.

Në aplikacion, në fakt, do të shihni për shembull që këngët që janë dëgjuar ose telefonatat që janë bërë, por jo drejt kujt, duke ruajtur kështu privatësinë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close