ZRRE licensoi dy hidrocentralet e KELKOS, Hoxha e quan akt të pandershëm

Zyra ligjore e Kuvendit të Kosovës ka rekomandu që Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Kosovë nuk ka kompetencë ligjore për pezullimin e lëshimit të lejeve të reja dhe rilicencimin e hidrocentraleve.

Në mbledhjen e sotme, njëzëri gjithë anëtarët e këtij komisioni kanë shprehur indinjatën e thellë ndaj ZRRE-së për lëshimin e licencave të operimit afatgjatë për dy hidrocentralet e Kelkosit.

Në lidhje me këtë vendim, kryetarja e komisionit, Eliza Hoxha tha se Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka bërë një akt të pandershëm, pasi sipas saj para dy jave në komision kanë thënë se Kelkos nuk i ka plotësuar kushtet për licenca.

Ndërkaq, anëtari i komisionit nga radhët e LVV-së, Artan Abrashi tha se puna e këtij komisioni dhe Kuvendit është goditur nga ZRRE-ja në vendimin e tyre të fundit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close