Ultimate magazine theme for WordPress.

Vjosa Osmani: Biden e di vuajtjen tonë

Kosova pret që marrëdhëniet e saj me Shtetet e Bashkuara të Amerikës të përmirësohen me zgjedhjen e Joe Biden president, pasi dekada e mbështetjes kryesore amerikane u hodh në dyshim nën administratën Trump, kështu thotë presidentja në detyrë Vjosa Osmani.

Osmani në një intervistë dhënë për Financial Times ka thënë se Biden nuk është vetëm një mik i Kosovës por edhe se ai e di vuajtjet nëpër të cilat kaloi vendi.

“Të gjithë e dinë se presidenti i zgjedhur Biden nuk është mik i zakonshëm i Kosovës. Ai i di vuajtjet tona shumë mirë”, është shprehur Osmani.

Presidentja në detyrë njëherit edhe kryetare e Kuvendit të Kosovës është shprehur edhe se Biden e di të vërtetën për rastin e Kosovës dhe se Serbia ka kryer krime lufte kundër njerëzimit në Kosovë.

“Joe Biden e di të vërtetën, dhe e vërteta është shumë e thjeshtë dhe e thjeshtë. Serbia e humbi Kosovën sepse abuzoi me parimin e sovranitetit dhe integritetit territorial për të vrarë njerëzit që jetuan në atë territor, për të kryer gjenocid në tentativë, krime lufte dhe krime kundër njerëzimit. Ai e di të vërtetën dhe nuk do të përpiqet të ndryshojë të vërtetën”, tha Osmani.

Osmani gjatë intervistë ka folur edhe për marrëveshjet e 4 shtatorit në Shtëpinë e Bardhë. Për të cilat marrëveshje ajo tha se nuk duhet të fillohet të implementohen meqë duhet parë njëherit qëndrimet e administratës së re në pikat e marrëveshjes së 4 shtatori me Kosovës dhe Serbisë.

“Ne nuk mund të lëvizim vetëm përpara. . . pa shikuar se cili është pozicioni i administratës së re në ato pika”, tha Osmani.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close