Hëna dhe planeti Mars afër njëri-tjetrit

Hëna dhe planeti Mars janë afër njëri-tjetrit duke na sjellë këtë mendësi të veçantë për të parë këto imazhe mahnitëse gjatë natës.

Nga data 24 deri më 27 nëntor, sateliti i Tokës do të përshkojë një itenerar që do ta vendosë atë në linjë të drejtë me Planetin e Kuq.

Hëna dhe Marsi do të jenë sonte në distancën më të afërt mes tyre, në atë që njihet si fenomeni i ndërthurjes në Astronomi.

Megjithatë, largësia mes trupave qiellorë do të jetë miliona kilometra. Marsi quhet Planeti i Kuq, por në mbrëmje do të shfaqet më shumë me ngjyrë të verdhë me pigment portokalli. Këtë ngjyrë ai e merr nga shtresa e oksidit të hekurit që mbulon sipërfaqen marsiane. Që ky fenomen të ndodhë sërish do të duhet të presim deri në vitin 2035./a2

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close