Mali i Zi shpall person të padëshirueshëm ambasadorin e Serbisë në atë vend

Ambasadori serb në Malin e Zi Vladimir Bozovic u shpall person non grata dhe atij iu kërkua të largohej nga Mali i Zi.
“Vjesti ” e >Podgoricës ka raportuar se kjo u njoftua nga Ministria e Punëve të Jashtme të Malit të Zi.

Siç thanë ata, e raporton “Vijesti” në përputhje me nenet 9 dhe 41 të Konventës së Vjenës mbi privilegjet diplomatike dhe imunitetin, Ministria e Punëve të Jashtme të Malit të Zi deklaroi sot Ambasadorin e Republikës së Serbisë në Malin e Zi, Vladimir Božović, persona non grata dhe i kërkoi atij të largohej nga Mali i Zi.

“Pas një ndërhyrje të gjatë dhe të vazhdueshme në punët e brendshme të Malit të Zi, sjelljet dhe deklaratat e papajtueshme me standardet e zakonshme dhe të pranueshme të kryerjes së funksioneve diplomatike, pas disa paralajmërimeve gojore dhe me shkrim për papranueshmërinë e një sjellje të tillë, dje Ambasadori Bozovic e quajti” çlirim “Asamblenë e jolegale dhe të paligjshme të Podgoricës të vitit 1918 duke e quajtur atë si “vullneti i lirë “i popullit malazez, i cili edhe një herë, në mënyrën më të drejtpërdrejtë, nënçmoi shtetin që i dha mikpritjen diplomatike,” thuhet në deklaratë.

Ata thanë se ai gjithashtu poshtëroi organin më të lartë legjislativ dhe përfaqësues – Parlamentin e Malit të Zi, i cili më 29 nëntor 2018. miratoi një Rezolutë mbi anulimin e vendimeve të Asamblesë së Podgoricës e cila, siç thonë ata, shfuqizoi ish-sovranitetin e Malit të Zi, territori i tij iu aneksua Mbretërisë së Serbisë dhe rrëzoi me forcë mbretin Nikola Petrović Njegoš.

“Ministria e Punëve të Jashtme të Malit të Zi informoi Ministrinë e Punëve të Jashtme të Serbisë për këtë në mënyrën e zakonshme, me një shënim, dhe nota gjithashtu do t’i dorëzohet Ambasadorit Bozhoviq”, thuhet në njoftim.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close