NE JEMI NJE POPULL ME MENTALITET EMIGRANTI.

/Nje pergjigje per Top Albania Radio

/Robert Aliaj Dragot

Meqenese Top Albania Radio me listoi nje seri paçavurersh muzikore te stilit “O sa mirë me qen shqiptar” , “Kuq e zi je ti” etj te ngjashme me “Enver Hoxha tungjatjeta” e perkerira te kesaj natyre, e ndjej te nevojshme, ndoshta tju zbuloj nje kenge patriotike, jo nje paçavure.
“Per ty Atdhe”, kompozitor Pjeter Gaci, kenduar nga Mentor Xhemali.
Une ju sugjeroj juve te shkoni tek psikologu qe te kuptoni pse patriotizmi eshte i lidhur me emocione dashurie. Ne duhet ta identifikojme veten me vendin e tone. Por pak nga ne e shohin atdheun tone si orientim per tu vetepercaktuar me idealin.
NE JEMI NJE POPULL ME MENTALITET EMIGRANTI.
Sikur vetem per nje arsye qe eshte: Ne nivel kombi, turma e patrioteve nuk permbush nevojat ekonomike, sociokulturore dhe politike, qe i japin individeve nje ndjenje sigurie, nje ndjenje te perkatesise dhe prestigjit”.
NE JEMI NJE POPULL ME MENTALITET EMIGRANTI.
Sepse ne nuk jemi sentimentalisht te lidhur me kombin tone dhe nuk jemi te motivuar per te ndihmuar ne perparimin e vendit tone.
NE JEMI NJE POPULL ME MENTALITET EMIGRANTI.
Sepse elitat shqiptare te korruptuara, politikanet dhjakonare, kane ndjekur politika kriminale dhe keshtu edhe ne, nuk kemi ate ndjenje te identitetit dhe vetevleresimit permes identifikimit kombetar.
NE JEMI NJE POPULL ME MENTALITET EMIGRANTI.
Sepse jemi hipokrite, me mentalitet provincial dhe tmerresisht te pa ndershem.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close