Borell:Ndarja përmes korigjimit të kufijve (ndarjes kufitare) në mes të Serbisë dhe Kosovës nuk është më një opsion.Por ,cili është pra!?

Ndarja përmes korigjimit të kufijve (ndarjes kufitare) në mes të Serbisë dhe Kosovës nuk është më një opsion, ka thënë shefi i diplomacisë së Bashkimit Evropian, Josep Borel, dhe kështu përsëri la hapësirë ​​për pyetjen e një milion dollarshe: “Cila është pra?”,pyesin mediat serbe due aluduar në formimin e “Zajednicës”.

Të gjithë zyrtarët përsërisin si mantra se shpëtimi është në kompromis, por askush nuk guxon të thotë qartë se çfarë është kompromisi. Sidoqoftë, duket se të gjitha rrugët qojnë drejt një “kompromisi të dhimbshëm” përmes një marrëveshjeje mbi atë që është nënshkruar tashmë, formimin e Bashkësisë së Komunave Serbe (ZSO).

Por kur flitet për një kompromis të dhimbshëm atëhere lë të nën kuptohet se ajo “Bashkësi Komunash” do të ketë injerenca ekzekutive,për t’i lënë hapësirë Serbisë për të pranuar ndonjë nga kushtet tjera,të “dhimbshme” pë Serbinë,por pa nënkuptuar njohjen.

/Xh.A/proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close