EMA: Përdorimi i hidroksiklorokinës i lidhur me çrregullimet psikike te pacientët COVID

ATSH-ANSA/ – Përdorimi i klorokinës ose hidroksiklorokinës, ilaçe të përdorura kundër COVID-19, veçanërisht në fazën e parë të urgjencës, mund të shkaktojë çrregullime psikike dhe sjellje të shoqëruara me vetëvrasje, sipas një paralajmërimi të bërë nga  Agjencia Europiane e Barnave (EMA).

Ky paralajmërim vjen pas një rishikimi të të gjitha të dhënave në dispozicion, që konfirmon një efekt anësor pjesërisht të njohur.

Rishikimi nisi në maj 2020, pasi EMA u informua nga Agjencia Spanjolle e Barnave (Aemps) për gjashtë raste të çrregullimeve psikiatrike në pacientët COVID, të cilëve u ishin administruar doza të hidroksiklorokinës më të larta se ato të autorizuara./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close