IA do të lejojë të verbrit të vrapojnë në mënyrë të pavarur

ATSH-ANSA/ – Inteligjenca artificiale do të lejojë të dëmtuarit në shikim dhe të verbrit të vrapojnë në mënyrë të pavarur.

Sistemi është duke u testuar nga kompania Google dhe do të drejtojë përdoruesin përmes një aplikacioni në smartphone përmes një pajisjeje që mund të shndërrohet në një lloj syri dhe veshi që drejton rrugëtimin.

Për të përdorur sistemin, vrapuesi duhet të lidhë një telefon Android me një ”parzmore” të dizajnuar nga Google që vendoset rreth belit.

Aplikacioni ‘’Project Guideline’’ do të përdorë kamerën e telefonit për të ndjekur rrugën.

Aplikacioni do të dërgojë sinjale audio tek kufjet kur një vrapues devijon nga rruga e vendosur në program, ku tingulli do të bëhet më i fortë.

Aplikacioni nuk kërkon një lidhje në internet duke marrë parasysh një larmi të motit dhe kushteve të ndriçimit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close