Arsyeja pse Italia ka një numër kaq të madh vdekjesh nga coronavirusi ende një mister!

Lakorja që tregon numrin e vdekjeve nga coronavirusi në Itali do të fillojë të ulet midis 20 dhe 23 dhjetorit, e llogaritur në Institutin për Matjen dhe Vlerësimin e Shëndetit, Universiteti i Uashingtonit, shkruan gazeta “Fanpage”.

Vlerësimi konfirmohet nga ekspertë italianë të cilët thonë se të gjithë parametrat epidemiologjikë, përfshirë vdekshmërinë, janë në rënie dhe po përpiqen të përgjigjen në pyetjen pse shkalla e vdekshmërisë është kaq e lartë në Itali. Në 24 orët e fundit, 662 dhe ditën tjetër më shumë se 996 pacientë me covid 19 vdiqën në një ditë.

“Arsyeja për një shkallë kaq të lartë të vdekshmërisë midis pacientëve me covid në Itali është ende një mister. Disa ekspertë besojnë se kjo është për shkak se Italia është e para në botë për sa i përket moshës mesatare të popullsisë së plakur. Por kjo nuk është një arsye e mjaftueshme. Unë besoj se shkalla e lartë e vdekshmërisë këto ditë është midis njerëzve që u infektuan në fillim të Nëntorit, sepse kalojnë tre deri në katër javë nga infeksioni deri në rezultatin përfundimtar të sëmundjes ”, pohon për gazetën Lorenzo Ricardi, një profesor në Universitetin e Torinos.

Kolegu i tij nga Instituti i Lartë i Shëndetit, Profesor Graciano Oder, specifikoi se “vdekshmëria e lartë në valën e dytë të pandemisë në Itali ishte rezultat i faktit që virusi u përhap gjeografikisht më shumë në Itali sesa në muajt e parë, në fillim të infeksionit me coronavirus”.

Lajmi i keq është se, sipas vlerësimeve statistikore, në fund të janarit të vitit të ardhshëm, mund të ketë deri në 90 mijë vdekje në total nga covid-19 në Itali, që do të thotë 30 mijë më shumë se tani, vlerëson gazeta “Fanpage”.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close