Dokument kohe-Viti 1901:Athina nuk fliste “helenisht” por shqip

Puna dhe rruga më e mirë, është t’iu drejtohemi fakteve historike, nga vet toka jonë, mos të flasim nga qielli, sikurse shumë autorë.

Dihet se gjatë luftës ruso turke dhe pas luftës kombëtare deri në 1880, në Atikë dhe qytetet e Megarës dhe Athinës Greqia fliste shqip dhe pak njerëz dinin dhe flisnin greqisht.

Ka shumë fakte e artefakte nga histroia e së kalurës të cilat na shiejn drejt një konkludimi të tillë.Edhe ky faksimil marrë nga “The Journal Junior”të vitit 1901 e dëshmon një gjë të tillë.Shiko foton më poshtë:

/Feri Arifi/Xh.Arifi./proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close