Ish shefi izraelit i sigurisë hapësinore,Eshed thotë se jashtëtokësorët ekzistojnë!Po presidenti amerikan a ka njohuri për këtë?

Ish-shef izraelit i sigurisë hapësinore Haim Eshed ka shikuar drejt qiellit duke thënë se tokësorët kanë qenë në kontakt me jashtëtokësorët nga “federata galaktike”.

“Objektet Fluturuese të PaIdentifikuara (UFO) kanë kërkuar që të mos publikojnë se janë këtu, njerëzimi nuk është ende gati,” tha Haim Eshed, ish-shefi i drejtorisë hapësinore të Ministrisë së Mbrojtjes së Izraelit, për gazetën izraelite Yediot Aharonot. Intervista në hebraisht u zhvillua të Premten dhe mori vëmendje pasi pjesët u botuan në Anglisht nga Jerusalem Post të Martën.

Një profesor i respektuar dhe gjeneral në pension, Eshed tha se të alienët ishin po aq kuriozë për njerëzimin dhe po kërkonin të kuptonin “strukturën e universit”.

Eshed tha se marrëveshjet e bashkëpunimit ishin nënshkruar midis specieve, duke përfshirë një “bazë nëntokësore në thellësitë e Marsit” ku ka astronautë amerikanë dhe përfaqësues të alienëve.

“Ekziston një marrëveshje midis qeverisë amerikane dhe alienëve. Ata nënshkruan një kontratë me ne për të bërë eksperimente këtu,” tha ai.

Eshed shtoi se Presidenti Donald Trump ishte i vetëdijshëm për ekzistencën e jashtëtokësorëve dhe kishte qenë “në prag të zbulimit” të informacionit, por nga ai u kërkua që të mos e bënte për të parandaluar “histerinë masive”.

“Ata kanë pritur deri më sot që njerëzimi të zhvillohet dhe të arrijë një fazë ku ne do të kuptojmë, në përgjithësi, çfarë është hapësira dhe anijet kozmike”, tha Eshed, duke iu referuar federatës galaktike.

Shtëpia e Bardhë dhe zyrtarët izraelitë nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesës së NBC News për koment. Sue Gough, një zëdhënëse e Pentagonit, nuk pranoi të komentojë.
Një zëdhënës i NASA-s tha se një nga qëllimet kryesore të agjencisë ishte kërkimi i jetës në univers, por që ende nuk kishte gjetur shenja të jetës jashtëtokësore.

“Edhe pse ne ende nuk kemi gjetur shenja të jetës jashtëtokësore, NASA po eksploron sistemin diellor dhe më gjerë për të na ndihmuar t’i përgjigjemi pyetjeve themelore, përfshirë nëse jemi vetëm në univers”, tha zëdhënësi në një deklaratë.

Idetë e Eshed përshkruhen më në detaje në “Universi Përtej Horizontit – biseda me Profesor Haim Eshed” nga Hagar Yanai botuar në Nëntor.

Eshed, i cili mbikëqyri lëshimin e satelitëve të shumtë izraelitë në hapësirë, tha se ai po fliste vetëm tani sepse qëndrimet po ndryshonin dhe njerëzit dukeshin më përceptivë.

“Nëse do të kisha dalë me atë që po them sot pesë vjet më parë, do të isha shtruar në spital,” i tha ai Yediot. “Sot, ata tashmë flasin ndryshe. Unë nuk kam asgjë për të humbur. Kam marrë gradat dhe çmimet e mia, jam i respektuar në universitetet jashtë vendit.”

Në maj, Trump tha, “Hapësira do të jetë e ardhmja, si në aspektin e mbrojtjes ashtu edhe në sulm … ne tani jemi lider në hapësirë”, pasi iu paraqit flamuri zyrtar i një dege ushtarake të sapo krijuar, Forca Hapësinore.

Fokusi i tij, së bashku me një Komandë Hapësinore, është në hapësirë si një fushë ushtarake për Sh.B.A., duke ruajtur satelitët dhe komunikimet dhe një fokus në gjeo-politikë në terrenin e ri.

Komentet e Eshedit ka ngjallur menjëherë shaka dhe teori në internet. Të paktën gjysmë duzinë llogarish janë krijuar në Twitter duke pretenduar se janë përfaqësues në tokë nga “Federata Galaktike”. Përdoruesit e tjerë kanë kërkuar trajtim preferencial dhe takime me grupin e botës tjetër.

Nick Pope, i cili dikur hetonte UFO-t për Ministrinë Britanike të Mbrojtjes, i përshkroi vërejtjet e Eshed si “të jashtëzakonshme”.

“Ose kjo është një lloj shakaje praktike ose marifet publicitar për të ndihmuar në shitjen e librit të tij, ndoshta me diçka që ka humbur në përkthim, ose dikush nga ata që e dinë po thyejnë radhët”, tha ai.

Papa tha se komuniteti i UFO-ve dhe teorisë së konspiracionit ishte i ngazëllyer, por pyetjet mbetën duke përfshirë nëse Eshed po fliste apo jo nga njohuritë dhe përvoja e drejtpërdrejtë personale apo nëse ai po përsëriste diçka që i ishte thënë.

“Këtu ende ka disa pjesë të misterit,” tha ai.

Përkthyer dhe përshtatur për proinformacion nga Xh.A.

Orgjinali publikuar në nbcnews,këtu:https://www.nbcnews.com/news/weird-news/former-israeli-space-security-chief-says-extraterrestrials-exist-trump-knows-n1250333?fbclid=IwAR28N3JbREIh4MRIYO4RVFonoyruC_8nCdsbqAJC4ZNIdYWE-docDj8PTwg

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close