Pacolli e Tahiri, debat në Kuvend për ish-konsullin në Pragë

Zëvendëskryeministri i Kosovës Besnik Tahiri dhe deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje Fitore Pacolli kanë debatuar lidhur me punësimet partiake në vend.

Pacolli ka përmendur rastin e emërimit të Flakron Shalës, djalit të deputetit Haxhi Shala, në postin e konsullit në Pragë. Ajo ka thënë se shërbimi i jashtëm është shfrytëzuar për pazare të partive politike. Ndërkaq në mbrojtje ish-konsullit Shala, i ka dalë Tahiri. Ai ka thënë se i njëjti ka pasur përgatitje profesionale porse sipas tij, fatmirësisht ose fatkeqësisht ka qëlluar të jetë djali i deputetit Haxhi Shala.

“Sa i përket rastit konkret unë e kuptoj që edhe opozita sikurse diskursi publik është shumë i ngarkuar, i hidhëruar me procesin e nepotizimit që po ndodhë tash e 20 vjet. Por mos të harrojmë se shumë fëmijë të politikanëve të cilët kanë aftësi profesionale janë të anatemuar kur flas për punësimet në sektorin publik. Aq shumë është i ngarkuar diskursi publik saqë pa marrë parasysh përgatitjen po të hyjë në punë një fëmijë i politikanit edhe po të jetë më i miri nesër do të thonë se ka hyrë me të njohshëm. Rasti në fjalë ka përgatitje por fatmirësisht apo fatkeqësisht ka qëlluar të jetë djali i Haxhi Shalës”, ka thënë ai.

Pacolli ka thënë se nuk janë të pakta rastet e shërbimit kur një votë e një deputeti është shkëmbyer me pozitë në shërbimin e jashtëm.

“Ministrja e Jashtme i ka rekomanduar presidentit të dekretojë djalin e Haxhi Shalës për konsull në Pragë. Më 28 tetor Thaçi e ka nënshkruar dekretin e rekomanduar nga ministrja. Shërbimi i jashtëm është shfrytëzuar për pazare të këtyre partive politike. Edhe emërimi i djalit të deputetit Haxhi Shala është pjesë e pazareve politike. A ka qenë pikë e marrëveshjes së koalicionit që të dërgohet djali i Haxhi Shalës për konsull. Pra a është diskutuar mes Nismës e LDK-së që të emërojnë këtë konsull dhe Nisma t’i jap votat për Qeverinë”, ka pyetur ajo.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close