Susan Rice pjesë e kabinetit të Biden,ishte mbrojtëse e interesave të Kosovës

Presidenti i zgjedhur i SHBA-së, Joe Biden njoftoi emërimet e reja për kabinetin e ardhshëm, duke përfshirë Susan Rice, e cila do të jetë këshilltare për politikën e brendshme në Shtëpinë e Bardhë.

Susan Rice, 56-vjecarja afrikano-amerikane dhe ish-këshilltare e Sigurisë Kombëtare gjatë presidencës së Barack Obamas, është një nga zyrtaret më me përvojë të qeverisë në Shtetet e Bashkuara dhe ka aftësitë për të qenë në qeverinë federale, raporton TCh.

Rice, e cila ishte gjithashtu ambasadore në Kombet e Bashkuara, disa herë ka mbrojtur interesat e Kosovës gjatë seancave dëgjimore të Këshillit të Sigurimit.

Biden gjithashtu emëroi, Tom Vilsack si Ministër të Bujqësisë, një pozicion që 69-vjeçari mbajti gjatë presidencës së Obamës.

Presidenti i sapozgjedhur deklaroi në shpjegimin e emërimit se këta njerëz do të “sjellin nivelin më të lartë të përvojës, dhembshurisë dhe integritetit” për të zgjidhur problemet me të cilat përballen amerikanët.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close