Vërbovci i Vitisë histori e pagjurmuar!Si u mbuluan varret shqiptare për tu shndrruar në pushimore serbe!?

Komuna e Vitisë e obliguar ta ngris zërin për mbulimin e varreve shqiptare në dy vende të rregulluara e të mbuluar për pushimore të serbve në varret shqiptare në fshatin Vërbovc. Serbet janë rrenë e madhe për UNSCO. Kjo është arsyeja përse Serbia bëjn luftë diplomatike për kufit e Kosovës.
Në kohen pas vitit 1945 serbet shkatrruan shumë varre nëpër fshatra shqiptare dhe i bëren toka që të humbin gjurmët shqiptare. Ja se kështu si Vërbovci i Vitisë më 200 shtëpi serbe pa asnjë shqiptar, por që ka 4 palë varreza shqiptare dhe me njē palë varre serbe të filluara nga viti 1918. Pra deri kur ishte ky fshat shqiptar ortodoks. Pse Komuna e Vitisë nuk reagon që serbet i shkatrruan varret shqiptare dhe nuk e thot asnjë fjal për falsifikimin dhe asimilimin e shqiptarve ortodoks.
Komuna jonë me historianet e arkeologet shqiptar, duhet që ti tregoj botës për trashegimin e rrenës se madhe të Serbisë, e kjo duhet treguar me fakte se nëse bëhet ADN-ja do të percaktoj identitetin e kësaj popullate saktsisht. Asnjë gazet e jona nuk shkrujti të vetmin rresht për kët skandal në Vërbovc. U mundu Dr. Feti Hetemi, me TVplusin, por pa ndonjë sukses. Ky shkrim është i vitit 2015 më pak ndryshime. Ndalohet kopjimi pa lejen e autorit Feri Arifi më që ësht i pari i këti lloji.
Shpërndajeni ta shohin shqiptarët, mos keni frikë./Feri Arifi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close