Osmani i reagon ashpër Daçiqit pas deklaratave për krimet serbe

U.D e Presidentit të Kosovës, Vjosa Osmani, i ka reaguar ashpër Kryetarit të Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, i cili tha se Madeleine Albright dhe Bill Clinton kanë gënjyer kur kanë thënë se serbët kanë kryer gjenocid e kanë vrarë civilë.

Me anë të një postimi në Twitter, Osmani është shpehur, se kjo është një deklaratë e patolerueshme, e neveritshme dhe çnjerëzore.

“Edhe një herë po i shohim liderët serbë duke deklamuar gënjeshtra dhe duke i mohuar krimet e luftës. Duke thënë se Presidenti BillClinton dhe Sekretarja Medeleine Albrigh gënjeyen botën kur ata ndanë historinë e gjenocidit të kryer nga regjimi serb në ‘99 është e patolerueshme, e neveritshme dhe çnjerëzore”, ka thënë Osmani.

Osmani tutje është shpehur se krimet e kryera s’mund të fshihen pasi që sipas saj edhe vet ky akt përbën një krim në vete.

Ajo ka shtuar se tregimi i historisë së gjenocidit në Kosovë është i domosdoshëm, ngase heshtja është një mohim i gjenocidit.

“Krimet e kryera nuk mund dhe nuk duhet të fshihen, pasi fshehja e krimit është një krim i ri në vetvete, aq i tmerrshëm sa i pari. Tregimi i historisë së gjenocidit serb në Kosovë është i domosdoshëm, sepse zgjedhja për të heshtur është një mohim i ekzistencës së gjenocidit. Kur presidenti Clinton dhe sekretarja Albright folën, ata zgjodhën të vërtetën mbi gënjeshtrën, humanizmin mbi jonjerëzoren, ata zgjodhën të mbrojnë jetët, dinjiteti dhe të drejtat e ekzisitimit të njerëzve të Kosovës. Për këtë ne jemi falënderues përgjithmonë”,  ka shkruar ajo.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close