Piktet ishin një popull origjinal kelt i vendosur në Skoci e i cili vinte nga Iliria

“Piktet ishin një popull origjinal kelt i cili vinte nga Iliria dhe Thrakia në Skoci, Irlandë, Uells dhe Angli. Ilirët dhe Thrakët praktikuan të njëjtat zakone si Piktet Keltike të Ishujve Britanikë. Tingujt polifonikë të Skocisë, fundet dhe bagazhet janë elemente Thrako-Ilire. Këta elementë sollën me vete aborigjenët e Ishujve Britanikë, të cilët përfshinin ilirët dhe thrakët. Skocezët galë e quajnë ende Albania sot tokën e tyre.”

Source: 📖FREDERICK WAINWRIGHT “The Picts” 1955

“The Picts were a Celtic original people who came from Illyria and Thrace to Scotland, Ireland, Wales and England. The Illyrians and Thracians practiced the same customs as the Celtic Picts of the British Isles. The polyphonic sounds of Scotland, the skirts and the bagpipe are Thrako-Illyric elements. These elements brought with them the aborigines of the British Isles, which included the Illyrians and Thracians. The Gaellic Scots call their Land eben today Albania”

Editor

admin

Top
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close