Si nuk duhet larë flokët e ngjyrosura

Në kohë moderne ngjyrosja e flokëve nga persona në moshë,por edhe nga ata të cilët dëshirojnë të ken ngjyra tjera në kryet e tyre ,është mjaft e shpeshtë.Por jo gjithmonë këta ia dalin që ta bëjnë këtë punë siç duhet,sepse kërkon më shumë kohë si dhe para.

Sigurisht, kur të largoheni nga floktari, do të dëshironi të bëni më të mirën tuaj për të ruajtur ngjyrën që rezulton për aq kohë sa të jetë e mundur.

Shampotë të caktuar shkatërrojnë ngjyrën dhe thjesht e heqin atë nga flokët, ndërsa ne shpesh përdorim ato, duke dashur t’i kushtohemi kryesisht nevojave të tjera të maneut tonë të bukur.

Sidoqoftë, për fat të mirë, ka produkte që do të ushqejnë flokët tuaj, do të luftojnë zbokthin, yndyren dhe gjithçka tjetër, dhe në të njëjtën kohë do të mbajnë ngjyrën tuaj, si pak ujë në pëllëmbën e dorës tuaj, shkruan Marieclaire.

1. Lani flokët me shampo të gabuar

Nëse përdorni shampo dhe regjenerator që nuk janë të destinuara për flokë të ngjyrosur posaçërisht, korrigjoni menjëherë problemin. Shikoni për shampo dhe balsam që nuk kanë sulfate në listën e tyre të përbërësve.

2. Lani flokët shumë shpesh

Sa më shumë që lani flokët, aq më shpejt ngjyra do të zbehet. Mjaft logjike, apo jo? Në vend që të lani çdo ditë, provoni të lani flokët dy deri në tre herë në javë. Lëreni shamponin e flokëve të thatë të bëhet shoku juaj më i mirë.

3. Lani flokët në fund të dushit

Lajini flokët me shampo ndërsa futeni në dush, shpëlani ato menjëherë dhe vendosni kondicioner dhe më pas lëreni të veprojë gjatë kryerjes së pjesës tjetër të ritualit tuaj.

4. Lani flokët me ujë të vakët

Nëse lani flokët me ujë të nxehtë çdo ditë, nuk është aspak e mirë. Sidoqoftë, nëse e lani me ujë të vakët, ju humbni shumë nga avulli që gjenerohet më pas. Sipas ekspertëve, kur flokët lahen me ujë të nxehtë, kutikulat hapen, për këtë arsye ata thithin më mirë lëndët ushqyese nga kondicionerët dhe paketimet.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close