Rusia vë në lëvizje Dodikun në Bosnjë e Hercegovinë

Anëtari serb i Presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës, Milorad Dodik, është vënë në lëvizje propagandistike lidhur me COVID-19.

Një ditë para vizitës së ministrit të jashtëm rus, Sergey Lavrov, në Republikën Serbe të Bosnje e Hercegovinës, Dodik ka thënë se “vetëm vaksina ruse kundër COVID është e duhura dhe se vaksinat e prodhuara nga Perëndimi shkaktojnë infertilitet”. Ai njoftoi se Republika Serbe do të prorosisë vaksinën për popullsinë e saj ekskluzivisht nga Rusia, duke injoruar faktin se nuk ka marrë miratim nga Agjencia e BeH për Ilaçet dhe Pajisjet Mjekësore, pa lejen e së cilës përgatitjet e huaja mjekësore nuk mund të importohen në vend. Këtë deklaratë për media Dodik e ka dhënë gjersa po njoftonte për përgatitjet që po bëhen për vizitën e ministrit të jashtëm rus, Sergey Lavrov. Lavrov, do të arrijë në Sarajevë të hënën në mbrëmje, ku do të takohet me Dodikun dhe drejtues të lartë të Republikës Serbe. Ditën e martë, para vizitës tjetër në Beograd, Lavrov pritet t’i takojë edhe tre anëtarët e Presidencës Boshnjake dhe ministren e jashtme boshnjake Biserka Turkoviq. E gjithë vizita e Lavrov do të kaloj nën masa të larta të sigurisë, masa të cilat ekspertet e sigurisë i cilësojnë si masa të shtet rrethimit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close