Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit

Anëtarët e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës do të mblidhen nesër në ora 12:00 për të caktuar pikat e papërfunduara nga seancat e mëparshme dhe përgatitjet për seancën e re plenare.

Pika kryesore e rendit të ditës të seancës së re plenare, data e së cilës do të caktohet në këtë mbledhje, do të jetë interpelanca me kryeministrin Avdullah Hoti, sipas kërkesës së deputetit Liburn Aliu, mbështetur edhe nga 6 deputetë të Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje për çështjen “Përfshirja dhe ndarja e Liqenit të Ujmanit me Serbinë në dokumentin e zotimeve të 4 shtatorit 2020”.

Gjithashtu pjesë e rendit të ditës do të jenë edhe shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për deminim humanitar, shqyrtimi i Raportit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për vitin 2019, shqyrtimi i Kërkesës së Fondit të Kursimeve Personale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore për vitin 2020, shqyrtimi i Raportit Vjetor të Agjencisë Kundër Korrupsionit për vitin 2019, shqyrtimi i Raportit Vjetor i Komisionit për Ndihmë Shtetërorë për vitin 2019 dhe shqyrtimi i mocionit përmbajtjesor për shkarkimin e Bordit të RTK-së, të parashtruar nga 11 deputetë nga GP të LVV-së.

Po ashtu do të shqyrtohen propozimet mbi nismën legjislative “Projektligji për plotësim ndryshimin e ligjit të ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin nr. 06/L-004 për presidentin e Republikës së Kosovës, nisma Legjislative “Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 06/L-082 për mbrojtjen e të dhënave personale”, konstatimi i përbërjes së Grupit të Miqësisë në mes të Kuvendit të së Kosovës dhe Parlamentit të Bangladeshit dhe propozimi i GP NISMA-AKR-6+ për zëvendësimin e anëtarit në delegacionin e Komisionit të përbashkët Parlamentar për Stabilizim-Asociim BE-Kosovë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close