Gjithë arsyet pse duhet të konsumoni më shpesh çokollatë të nxehtë

Çokollata e nxehtë është një prej pijeve tipike që na kujtojnë festat apo dimrin e ftohtë. Por, veç shijes së mirë, çokollata e shkrirë, sidomos ajo me pluhur kakao ose pluhur kakao të pa ëmbëlsuar, mund të ketë shumë përfitime për shëndetin tuaj.

Çokollata e nxehtë përmban antioksidantë

Pluhuri i kakaos është i pasur me polifenole, të cilat janë antioksidantë, që ofrojnë disa përfitime shëndetësore. Sipas një studimi të vitit 2009 në Revistën Ndërkombëtare të Shkencave Molekulare, këto antioksidantë mund të ulin inflamacionin, të ulin presionin e gjakut dhe të përmirësojnë nivelet e kolesterolit.

Kakaoja është gjithashtu e pasur me flavanole, një përbërës bimor që kontribuon në uljen e niveleve të presionit të gjakut, zvogëlimin e rrezikut të atakut në zemër, përmirësimin e humorit dhe njohjes mendore, sipas një studimi të vitit 2011, të botuar në Antioxidants & Redox Signaling.

Çokollata e nxehtë është një burim i mineraleve kryesore

Sipas një studimi të vitit 2009, të gjitha mineralet e çokollatës së nxehtë ndihmojnë në uljen e rrezikut të hipertensionit ose presionit të lartë të gjakut.

Prandaj, mos e mendoni dy herë dhe bëni gëzuar me një gotë të ngrohtë, me njerëzit tuaj të dashur.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close