Tri ushtrime të thjeshta që luftojnë tensionin e lartë të gjakut

“Stresi aktivizon hormonet që rrisin presionin e gjakut”, tha Sandra Tsai, kardiologe në Universitetin e Stanford School of Medicine.

“Stresi kronik mund ta ndalojnë trupin nga kthimi në nivelet e pushimit, të cilat mund të kontribuojnë në zhvillimin e hipertensionit”, vazhdoi ajo.

Por ushtrimet që përfshijnë frymëmarrje të thellë dhe gjimnastikë, si joga, mund të përmbysin efektet. “Frymëmarrja e ngadaltë dhe e thellë ul presionin e gjakut”, shpjegon Dr. Tsai. Shkencëtarët e Harvardit zbuluan se 30 minuta ushtrim i moderuar tri herë në javë ul presionin e gjakut si dhe ilaçet.

Për të marrë përfitimet, ndiqni shembullin e Vivian Del Castillo dhe provoni këto ushtrime të buta gjatë gjithë javës.

Më poshtë gjeni të ilustruara tre ushtrimet:

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close