Ambasada gjermane uron shtetin e Kosovës dhe KOSTT-in me rastin e pavarësimit energjetik

Ambasada gjermane në Prishtinë ka uruar Kosovën dhe KOSTT-in që është bërë e zonë e pavarur rregulluese brenda bllokut Kosovë-Shqipëri, marrëveshje kjo që është arritur së fundmi mes këtyre dy vendeve.

Pas arritjes së marrëveshjes dhe nënshkrimit të saj me Rrjetin e Sistemit të Transmisionit të Operatorëve – ENTSO-E, KOSTT do të menaxhojë kapacitetet e interkoneksionit të Kosovës me operatorët fqinjë të Sistemit të Transmisionit.

“Ky hap aktivizon linjën e interkonjeksionit të tensionit të lartë 400 kv midis Kosovës dhe Shqipërisë dhe pritet të rrisë kapacitetin e transmisionit dhe të kontribuojë në sigurinë dhe besueshmërinë e sistemeve të energjisë të Kosovës, Shqipërisë dhe rajonit”, thuhet në reagimin e Ambasadës gjermane.

Ndryshe, projekti është financuar nga Banka për Zhvillim KfW, Swisssgrid dhe përkrahur nga partnerët evropianë dhe ata amerikanë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close