Rai Calabria më në fund flet në gjuhën arbëreshe

Eksperiment Revolucionar në Kalabri, ku nesër, e Shtunë 19 Dhjetor, një komedi e shkruar dhe interpretuar tërësisht në gjuhën arbëreshe, “Jeta” (Vita), do të transmetohet në Rai Tre në tokësore dixhitale, nga 7.30 në 8 në titra italisht. Për drejtorin e degës së Rai të Kalabrisë, Demetrio Crucitti, “është një arritje e vërtetë e korporatës, mbase edhe e papritur..”.

Është në të vërtetë inkurajues lajmi,me shpresë që Arbnorët në Itali të përjetojnë një rilindje kulturore duke nxjerrë në pah tërë atë trashëgemi kulturore që kanë ruajtur ndë shekuj.Arbëreshët në Itali ,mbase edhe nuk janë në tokë të huaj.Kjo për shkakun se elementi Iliro-arbnor në Itali nuk daton vetëm nga koha e shpërnguljeve post-skënderbejane ,por si vazhdimësi e lashtë e fiseve Ilire në ato troje që sot quhet Itali.

/Xh.Arifi/proinformacion.com//giornalistitalia.it/

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close