Teprimi me ushqime pikante, pasoja të rënda në organizëm

ATSH/ Ushqimi pikant është i preferuar për shumë persona.
Ekspertët thonë se ky lloj ushqimi stimulon funksionimin e duhur të metabolizmit mirëpo, nëse e teprojmë me ushqimet djegëse, organizmi ka pasoja të rënda.

Së pari, dhimbje e madhe e stomakut dhe përkeqësim i ulçerës së stomakut. Nëse përballeni me diçka të tillë, është koha të hiqni dorë ose të reduktoni ushqimin pikant.

Irritim i buzëve: Tharja dhe çarjet e lehta në lëkurën e buzëve janë një tjetër pasojë që shkaktohen nga konsumimi i shpeshtë i ushqimit pikant.

Probleme me shqisën e shijimit: Ushqimi pikant bën që për pak kohë të mos dalloni shijen e ushqimeve.

Djersitja: Konsumimi i vazhdueshëm i ushqimit djegës ju bënë që të djersiteni në mënyrë të vazhdueshme dhe të tepërt.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close