Studimi:Coronavirusi shumë më vrasës se sa gripi !

Shkalla e vdekshmërisë midis pacientëve me kovid 19 në spitalet franceze është tre herë më e lartë se në mesin e pacientëve me gripin sezonal, sipas rezultateve të një studimi francez.

Në pranverë, 16,9 përqind e të shtruarve në spital vdiqën për shkak të kovida 19, një sëmundje e shkaktuar nga koronavirusi i ri, ndërsa gjatë dimrit të 2018/2019. 5.8 përqind e të shtruarve në spital vdiqën nga gripi.

Por pacientët tani mund të kenë trajtim më të mirë sesa nga fillimi i pandemisë.
“Studimi ynë tregon se kovid 19 është shumë më serioz se gripi,” tha Catherine Cantin, e cila drejtoi studimin në Spitalin Universitar Dijon.

Kantin vuri në dukje se gjetjet janë veçanërisht konfuze duke marrë parasysh se sezoni i gripit 2018/2019. ishte më vdekjeprurësi në pesë vitet e fundit.

Studimi bazohet në të dhëna për pranimet në spitalet private dhe publike dhe përfshiu 135,000 pacientë.
Shkencëtarët gjithashtu kanë përcaktuar që një përqindje më e lartë e pacientëve me kovid 19 duhet të jenë në kujdesin intensiv.

Mesatarisht, ata qëndruan më gjatë në njësitë e kujdesit intensiv, mesatarisht 15 ditë, që është pothuajse dy herë më e gjatë se në rastet e gripit. Ata gjithashtu kishin nevojë për një aparat respirator pothuajse dy herë më shpesh.

Por shkaku i kovidit, një numër shumë më i vogël i fëmijëve përfunduan në spitale krahasuar me epideminë e gripit.

Studimi zbuloi se 1.4 përqind e atyre të shtruar në spital për shkak të virusit corona ishin më të rinj se 18 vjeç, përderisa 20 përqind ishin për shkak të gripit.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close