Marrëveshja e parë arkeologjike midis Shqipërisë dhe Italisë

Më 20 dhjetor 1927, përfundoi marrëveshja e parë arkeologjike midis Shqipërisë dhe Italisë për gërmimet arkeologjike në Shqipëri. Ekipi i parë arkeologjik italian i kryesuar nga Luigi Maria Ugolini, filloi gërmimet dhe studimet në Apolloni dhe Butrint.

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close