Fadil Kajtazi: Besimi ndaj AKI-së është obligim ligjor

Natyra e punës së AKI-së është e tillë që rreth punë dhe aktivitetit të saj nuk duhet të kenë qasje për çdo veprim të këtij institucioni.

Kështu deklaroi Fadil Kajtazi, njohës i sigurisë në “Studio e hapur”, në RTK.

Sipas tij, ato dokumente në kasafortën e presidentit assesi nuk duhet rënë në duart e EULEX-it, sepse nuk janë të autorizuar, ngase ato mund të keqpërdoreshin duke i shpërndarë ne vendet e treta, që cënon rëndë sigurinë e vendit.

“Rënia në dorë e dokumenteve që janë dokumente analitike te një shërbimi armiqësor, krijon probelme të rënda për Shërbimin Intelegjent, sespe në momentin që keto dokumente bien një pale të tretë armiqësore, këto i identifikojnë pastaj ambientet nga janë marrë, pastaj burimet, ndërkohë që shpirti i shërbimit intelegjent janë burimet e infiomacinit, pra, metoda dhe burimi, ku krejt lufta bëhet për të mbërri këtë qëllim e, kur kjo arrihet, atëherë shërbimi yt mbetet një protal i rëndomtë”, deklaroi Kajtazi.

Veprimi i AKI-së në presidencë, sipas Kajtazit ka qenë i rregullt, ligjor, sepse AKI ka kërkuar dokumente që i ka prodhuar vet.

“Besimi ndaj AKI-së është obligim ligjor, si nga ana e insittucioneve, ashtu edhe nga qytetarët”, shtoi Kajtazi.

Ndërkaq lidhur me shkarkimin e shefit të AKI-së, Kajtazi vlerëson se vetë fakti që tashmë ëshgtë bër aferë e dëmton shumë institucionin.

Ndërkaq gazetari Visa Duriqi mendon se reagimi i ud të presidentes ndaj AKI-së është i gabuar, ngase një informacion që ka pasur nje president nuk duhet që atë informacion ta ketë edhe pasardhësi/sja e tij.

“Ekziston procedura e ndërprerjes që mos me leju rrejdhjen e informacionit te personi tjetër, krejt kjo për shkaqe sigurie”, sqaroi Duriqi.

Në rastin e tanishëm, sqaroi Duriqi, ud e presidentes, Vjosa Osmani, duhet t’i interesojë momenti që ka hyrë në zyrë e këndej e jo koha më e hershme para ardhjes së saj në atë zyrë, përveç nëse rastet e vjetrta përsëriten dhe i duhen sigruisë së vendit.

“Shkarkimi vetëm për këtë incident është hakmarrje”vlerësuan mysafirët në “Studio e hapur”./RTKLive

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close