Barrie Lynne Freeman nga SHBA zëvendëse e kreut të UNMIK-ut

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së ka emëruar zonjën Barrie Lynne Freeman nga SHBA-ja si zëvendëse të kreut të UNMIK-ut.

 

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së ka emëruar Barrie Lynne Freeman nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës si zëvendëse të të drguarit special të OKB-së në Kosovë.

Sekretari i Përgjithshëm António Guterres bëri të ditur të martën (22.12) emërimin e Barrie Lynne Freeman nga SHBA-ja në detyrën e zevendës-shefes së UNMIK-ut.  Ajo pason në detyrë Christopher Coleman po ashtu nga SHBA-ja.

Zonja Freeman sjell me vete përvojë 30 vjeçare në çështjet e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare. Dy vitet e fundit Zonja Freeman ka punuar në departamentin për çështjet e paqes dhe ato politike. Po ashtu ajo ka punuar për misionin e OKB-së në Afrikën Qendrore (MINUSCA).  Para se të punonte për OKB-në, Zonja Freeman ka punuar për Institutin Demokratik Kombëtar si dhe Ministrinë e Jashtme të SHBA-së në Uashington dhe Afrikë.

Freeman ka studiuar në Universitetet Tulane dhe Georgetown. Ajo flet anglisht dhe frëngjisht.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close