Në Prishtinë që nga e marta e javës së ardhshme do të nisin me testet antigjen

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka njoftuar se që nga e marta e javës së ardhshme do të nisin me testet antigjen për covid-19, ku qytetarët mund të marrin rezultatet brenda 20 minutave.

Ai ka thënë se këto teste do të kryhen në QKMF-të në Emshir dhe Kalabri.

“Prej të martës, Komuna e Prishtinës bën edhe teste antigjen për covid që janë të shpejta dhe rezultatet merren brenda 20 minutave.  Sensitiveti është 98.5 përqind që do të thotë se saktësia është e lartë. Edhe më tutje PCR testi mbetet testi më i sigurt në qoftë se administrohet mirë”.

“Këto teste kryhen në QMF Emshir/Kalabri, dhe sikurse edhe me serologjike nevojitet UDHËZIMI I MJEKUT NGA QMFtë tjera.  Duhet të keni simptome për tu aprovuar”, ka shkruar Ahmeti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close