Disa thënie nga Roland Barthes

Disa thënie nga Roland Barthes, teoricien francez, kritik letrar dhe semiolog i shquar me ndikim të madh gjatë shekullit të kaluar.

Barthes ndikoi në zhvillimin e disa shkollave letrare teorike, duke përfshirë strukturalizmin, teorinë sociale, antropologjinë dhe post-strukturalizmin.

“Të folurit është fenomen fiziologjik; të dëgjuarit është akt psikologjik.”

“Secili nga ne ka ritmin e tij të vuajtjes. “Ligjërimi nuk është kurrë i pafajshëm” “Libri krijon kuptimin, kuptimi krijon jetën.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close