Elon Musk ka tentuar t’ia shesë Teslan kompanisë Apple

Kompanitë Apple dhe Tesla mund të jenë shumë shpejt konkurrentë në biznesin e makinave pa shofer, mirëpo kanë mundur të përfundojnë edhe në ekipin e njëjtë.

Duke iu përgjigjur një raporti të agjencisë së lajmeve, Reuters, se gjiganti Apple është duke tentuar të zhvillojë një makinë autonome të pasagjerëve deri më 2024, shefi ekzekutiv i kompanisë Telsa, Elon Musk ka thënë se ka takuar shefin ekzekutiv të kompanisë Apple, Tim Cook, më 2017, në ditët “më të errëta” të kompanisë që drejton, duke i propozuar që Apple të blejë Teslan, që prodhon makina elektrike.

“Ai ka refuzuar që të marrë pjesë në takim”, ka shkruar Musk. Çmimi do të mund të ishte “1/10 e vlerës tonë aktuale”.

Vlera e aksioneve të kompanisë Tesla tani arrin në 640 miliardë dollarë.

“Ditët më të errëta të programit Modeli 3”, duket se është referencë për një periudhë që Musk e ka përshkruar si “ferr të prodhimit” kur një lloj makinë ka pasur probleme serioze dhe kompania nuk ka pasur shumë para.

Musk pati thënë në të kaluarën se kompania e tij ka qenë në prag të falimentimit.

Kompania Apple, në anën tjetër, nuk është deklaruar ende për këtë çështje.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close