HISTORIA E VERTET E KRYQIT DHE KRISHTLINDJEVE!

Sipas historianëve – në Perandorinë Romake – shumë njerëz adhuronin perëndinë e diellit.
Në aspektin mitologjik, thuhet se Dielli po vdes ndërsa gjatësia e dritës së ditës zvogëlohet dhe është në pikën e saj më të ulët në Solsticën e Dimrit – duke filluar në mesnatën e 21 dhjetorit (herët në mëngjes 22 dhjetor) dhe mbaron në mesnatën e 24 dhjetorit (herët mëngjes 25 dhjetor). Dielli në të vërtetë ndalon të lëvizë në jug në 22 dhjetor dhe është në pikën e tij më të ulët në hemisferën Veriore, duke qëndruar në afërsi të Kryqit Jugor.Kryqi Jugor ose Crux është një yjor që ka 4 yje të mëdhenj në qiellin jugor dhe formon formën e një kryqi.Kjo është koha e vetme e vitit që dielli nuk lëviz në veri ose në jug dhe dielli konsiderohet i vdekur praktikisht rreth 3 ditë dhe 3 netë ( kohe kur jezusi ishte i vdekur) Dhe mund të thuhet se Dielli vdiq në Kryq – ose kishte një kryqëzim dhe më pas lindi në 25 dhjetor dhe pastaj fillon të lëviz përsëri në veri !
Me 24 Dhjetor – Sirius rreshtohet me 3 yjet më të ndritshëm në rripin Orions.Bibla nuk thotë se 3 mbretër erdhën për të vizituar Jezusin kur ai lindi, por historia është shumë e famshme në botën e krishterë ,dhe studiuesit kanë theksuar se historia mund të jetë krijuar krejtësisht nga ylli Sirius – i cili në mënyrë misterioze rreshtohet në prag të Krishtlindjes – 24 dhjetor.
Studiuesit arritën në përfundimin se 25 dhjetori u zgjodh si dita e supozuar e lindjes së Jezu Krishtit dhe qartë ishte një kopje e lëvizjes së Diellit dhe yjeve. Jezusi gjoja vdiq në Kryq ose diçka të ngjashme dhe pastaj vdiq për rreth 3 ditë dhe pastaj u ringjall në jetë.Shumë piktura të Jezu Krishtit ose vizatime – e përshkruajnë atë me një Diell rreth kokës – duke treguar elemente të adhurimit të diellit.
/Shkruar nga: Adrian illyrian

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close