Mos hani vezë nëse vuani nga këto probleme shëndetësore

Njerëzimi i konsumon vezët prej mijëra vitesh. Dikur, ato ishin ushqime të mrekullueshme mbijetese, veçanërisht në ato zona të planetit ku ishte e pamundur të gjeje ushqime të tjera në periudha të caktuara të vitit. Por gjërat ndryshuan në shekullin XX, kur shpërthyen epidemitë e sëmundjeve autoimune, virale, bakteriale dhe kanceret.

Një njeri ha mesatarisht mbi 350 vezë në vit. Bëhet fjalë për vezë shqeto ose produkte që përmbajnë vezë.

Nëse vuani nga ndonjë sëmundje si ajo “Lyme”, lupusi, sindroma e lodhjes kronike, migrena ose fibromialgia, eliminimi i vezëve nga dieta do t’i jepte trupit ndihmën e duhur për t’u përmirësuar.

Problemi më i madh me vezët është se janë ushqimi i preferuar i kancereve dhe cisteve të tjera, fibromave, tumoreve dhe nodulave. Gratë që vuajnë nga sindroma e vezoreve policistike, kanceri i gjirit ose ciste dhe tumore të tjera, nuk duhet të konsumojnë në asnjë mënyrë vezë. Të njëjtën gjë duhet të bëni edhe nëse po përpiqeni ta parandaloni kancerin ose të luftoni një kancer ekzistues. Eliminimi i vezëve nga dieta rrit ndjeshëm shanset për ta luftuar sëmundjen dhe për t’u shëruar.

Vezët gjithashtu shkaktojnë inflamacion dhe alergji, ushqejnë viruset, bakteret, mykun, kërpudha të tjera dhe edema në sistemin limfatik.

Njerëzve që janë diagnostikuar me myk “Candida” ose mykotoksina u thuhet shpesh që vezët përmbajnë proteina të padëmshme, që nuk i ushqejnë ato, por kjo është e gabuar.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close