Rekomandimi i OBSH-së: Mbani maskën në shtëpi kur vijnë mysafirët

Njerëzit duhet të mbajnë maska në shtëpi për të parandaluar infeksionin e koronavirusit kur mysafirët vijnë tek ata dhe nuk janë në gjendje të mbajnë distancën shoqërore, rekomandoi sot Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Përveç kësaj, maskat duhet të vishen në një situatë kur dhoma nuk është e ajrosur sa duhet ose nuk ka kushte për këtë, sipas udhëzimeve të sotme të OBSH-së.

Organizata Botërore e Shëndetësisë më parë ka mbështetur mbajtjen e maskave në zona të mbushura me njerëz.

Organizata e Shëndetit tani rekomandon gjithashtu përdorimin më të gjerë të maskave në objektet shëndetësore.

Personeli dhe punëtorët e tjerë që nuk janë të përfshirë në kujdesin spitalor janë futur në një listë të njerëzve që duhet të mbulojnë hundët dhe gojën gjatë gjithë kohës. Pacientët gjithashtu duhet të mbajnë maska në situata kur bien në kontakt të ngushtë me njerëz të tjerë.

OBSH gjithashtu paralajmëroi se maskat mund t’u japin njerëzve ndjenjën e gabuar të mbrojtjes, e cila është arsyeja pse ata kanë zakon të harrojnë për masat e tjera kryesore parandaluese.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close