Vaksina e kompanisë Moderna,ka shkaktuar efekte anësore

Bordi këshillues i Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA), i cili po shqyrton një vaksinë të re kundër Coronavirus nga kompania Moderna, vuri re se efektet anësore specifike ndodhin tek njerëzit, përfshirë disa pjesëmarrës që kishin ndërhyrje kozmetike futjen e filterve të fytyrës.

“Në këto raste, të gjithë pacientët kishin ënjtje dhe inflamacion në zonën ku ishte futur mbushësi. Disa pacientë kishin mbushës në faqet e tyre gjashtë muaj para se të merrnin vaksinën, dhe njëri kishte mbushës në buzët e tyre dy ditë pasi kishin marrë vaksinën. Të gjithë personat u trajtuan. steroidet dhe anti-histaminat dhe të gjitha reagimet e tyre u zgjidhën, “tha dermatologia Shirley Chi.

Chi tha se ishte një reagim imun ndaj vaksinës, raporton ABC.

/Proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close