Dy të tretat e gjermanëve të gatshëm të bëjnë vaksinën kundër Covid-19

Sipas një sondazhi shumica e qytetarëve në Gjermani dëshirojnë ta bëjnë vaksinën, e cila pritet të hidhet në treg më 27 dhjetor. Por më shumë se gjysma e pjesëmarrësve në anketim janë të shqetësuar për efektet anësore.

Pothuajse dy të tretat e gjermanëve janë të gatshëm për t’u vaksinuar kundër virusit korona. Ky është përfundimi i një sondazhi të YouGov për agjencinë e lajmeve DPA.

Madje 32% e të anketuarve thanë se duan të vaksinohen sa më shpejt të jetë e mundur. Kurse 33% e të anketuave thanë se ishin të lumtur për gjetjen e vaksinës dhe duan ta bëjnë atë, por se janë pak hezitues dhe duan të presin dhe të shikojnë se çfarë lloj efekti bën ajo tek personat e vaksinuar. Rreth 19% e të anketuave thanë se nuk duan ta bëjnë vaksinën fare, ndërsa 16% janë të pavendosur.

Pasiguri për efektet anësore

Më shumë se gjysma e të anketuarve, 57% – thanë se ishin të shqetësuar për efektet anësore të mundshme të vaksinës.

Gjermania planifikon ta fillojë programin e vaksinimit më 27 dhjetor duke u dhënë përparësi grupmoshave 80 vjeç e lart, si dhe njerëzve që jetojnë dhe punojnë në shtëpitë e përkujdesjes.

Punëtorët e sektorit të shëndetësisë që janë në rrezik infektimi, përfshirë dhe ata që punojnë në repartet e urgjencës dhe në njësitë e kujdesit intensiv dhe të reanimacionit, gjithashtu do të kenë përparësi për vaksinimin.

Sondazhi i YouGov tregoi se ata grupmoshat më të vjetra janë më të prirura të vaksinohen. Kështu të gatshëm për t’u vaksinuar janë 71% e personave mbi moshën 55 vjeç, krahasuar me 54% të atyre midis moshave 18 dhe 24 që duan po ashtu të vaksinohen. Në sondazh morën pjesë rreth 2,035 vetë. Ai u zhvillua midis 21 dhe 23 dhjetorit.

  • Data 26.12.2020
  • Autor dw dpa

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close