Taksia-robot ”Zoox”

ATSH/ – Pak më pak se gjashtë muaj pas blerjes nga kompania Amazon, Zoox, një kompani e themeluar në 2014 me qendër në Foster City ka prezantuar automjetin e saj të parë elektrik me vetëngarje: është një robot taksi që tashmë do të qarkullojë në rrugët e Kalifornisë, shkruan vanityfair.it.

Pothuajse 3,63 metra e gjatë dhe e pajisur me timon me katër rrota, ”Zoox” nuk kërkon një shofer dhe për këtë arsye nuk ka një timon.

Sipas asaj që u tha në njoftimin zyrtar për shtyp, automjeti është në gjendje të arrijë një shpejtësi maksimale prej 120 km/h dhe bateria që mund të japë rreth 16 orë autonomi me një ngarkesë të vetme.

“Zbulimi i funksionimit dhe drejtimit të automjetit tonë është një moment historik emocionues në historinë e kompanisë sonë dhe shënon një hap të rëndësishëm në udhëtimin tonë drejt zbatimit të një shërbimi autonome të përshëndetjes së rrugës”, thanë përfaqësues të ”Zoox”.

E pajisur me kamera, LiDAR, si ato që gjendet në iPhone 12 Pro i ri dhe një sistem radari që siguron një fushë të gjerë shikimi prej 270 gradësh nga të katër anët, kjo taksi është dizajnuar me vëmendje të qartë për mbrojtjen e pasagjerëve (vetëm katër) të cilët mund të akomodohen në bord: në fakt, përfshin mbi 100 risi sigurie që nuk janë parë kurrë në makina të tjera më parë, të tilla si sediljet e lëvizshme./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close