Vendet e bashkimit Evropian nisin sot vaksinimin kundër koronavirusit.

Me sondazhet që tregojnë nivelet e larta të hezitimit ndaj vaksinës në vendet e BE, udhëheqësit evropianë të 27 vendeve po e promovojnë atë si shansin më të mirë për të na rikthyer në normalitet.

“Vaksinimi është rruga e qëndrueshme për të dalë nga pandemia”, tha Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian.

Personi i parë i vaksinuar në Itali ishte një infermiere e spitalit Spallanzani në Romë.

“Vaksinimi shkoi shumë mirë, ishte shumë emocionues dhe është një moment që nuk do ta harrojmë kurrë”, tha Claudia Alivernini.

Ndërkohë, një tjetër i vaksinuar drejtoi një thirrje për të gjithë: “Sot është një ditë e rëndësishme dhe vendimtare. Shkenca dhe mjekësia janë të vetmet gjëra që do të na lejojnë të dalim nga kjo gjendje”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close