Gjermania përherë e më e gjelbër

ATSH-ANSA/ – Zemra e Europës është gjithmonë më e gjelbër dhe kjo është fytyra e re e Gjermanisë së punës, një tokë e industrive të mëdha dhe që vë gjithçka te qëndrueshmërinë.

Ajo e bën këtë duke përmirësuar peizazhin e saj të përbërë nga pyje, male, lumenj dhe plazhe me pamje nga Deti i Veriut, por gjithashtu duke u përballur me sfidën më komplekse, atë të zhvillimit të gjelbër të metropoleve.

Këto janë qytetet e reja që rriten me qëllimin e ndikimit zero të karbonit, që rrisin parqet e tyre të mëdha, rinovojnë lëvizjen duke ndjekur koncepte pioniere, ofrojnë një mënyrë jetese të re për banorët e tyre bazuar në respektimin e mjedisit dhe, në fund të fundit, të vetvetes.

Një dimension i ri i ngadaltë që përkthehet në mundësi të reja edhe për ata që, kur është e mundur, do të rikthehen në Gjermani për ta zbuluar atë si kurrë më parë.

Shembulli i parë është kryeqyteti, Berlini, qyteti ku jetesa respekton mjedisin duke bërë zgjedhje të ndërgjegjshme.

Është një qytet i gjelbër me mbi 300 kilometra katrore dhe 440 000 pemë kushtuar parqeve, ku qytetarët dhe turistët kanë qenë në gjendje të lëvizin me dy rrota për vite, duke përfituar nga 1 000 kilometra rrugë biçikletash ose automjete elektrike të përbashkëta.

Kjo dëshmohet mbi të gjitha nga shtëpitë e shumta të boshatisura dhe fabrikat që u bënë qendra kulturore avangarde pas rënies së Murit.

Ka shumë shembuj, përfshirë ish-fabrikën e birrës KINDL, të cilën CRCLR House e ridizajnoi në përputhje me parimet e ekonomisë duke ricikluar materiale për të krijuar hapësira pune për artistë, aktivistë, sipërmarrës dhe fillestarë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close