Vetëm gjysma e sistemeve të armëve gjermane mbetet operacionale

ATSH-DPA/ – Vetëm gjysma e shumicës së sistemeve të armëve të ushtrisë gjermane janë gati për përdorim, paralajmëroi kreu i shoqatës së forcave të armatosura të vendit në një koment.

“Politikanët e kanë njohur me të drejtë se rreziqet dhe kërcënimet globale ndaj sigurisë sonë kërkojnë që Bundeswehr të jetë plotësisht i pajisur”, theksoi kreu i shoqatës Andre Wuestner.

“Por, ne jemi në një maksimum prej 50%. Me disa sisteme si helikopterë ose avionë të vjetër ‘Tornado’ është edhe më keq, pasi situata është e pasigurt”, shtoi Wuestner.

Në një vlerësim për Dhomën e Ulët të parlamentit, Ministria e Mbrojtjes raportoi një mesatare prej 74% të sistemeve kryesore të armëve operacionale.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close