Çfarë shkruan në Enciklopedinë e Madhe Greke të vitit 1932,për stërgjyshërit e shqiptarëve të sotëm

Ajo çfarë nuk diskutohet ma nga aspekti historik është stërlashtësia e shqiptarëve.Por pse kjo u devijua dhe u mohua kaq shumë ndër shekuj do ende një përgjigje.N fakt dihen shumë arsye se pse ndodhi kjo,megjithatë do një analizë të thellë kjo.
Sa për vërtetësinë e gjenezës së lashtë të shqiptarëve tani në kohën e globalizmit elektronik po dalin në pah shumë të dhëna të pagjurmuara të cilat të qojnë domosdoshmërisht drejt të vërtetës së mohuar,mu si kjo që mund ta lexoni si më poshtë:
Në Enciklopedinë e Madhe Greke të vitit 1932, Vol. XIX, faqe 873. thuhet:
“Stërgjyshërit e shqiptarëve të sotëm, pellazgët, kanë banuar qysh në kohët parahistorike në pjesën më të madhe të botës që njihej asokohe, duke zhvilluar një qytetërim shumë të rëndësishëm dhe duke ngritur vepra me vlera kolosale, që ia lanë trashëgim njerëzimit”./Clirim Hoxha/Xh.Arifi/proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close