Guterres: 2021 të jetë viti i shërimit

ATSH-DPA/ – Sekretari i Përgjithshëm i OKB, Antonio Guterres, bëri thirrje që 2021 të jetë një vit shërimi, në mesazhin e tij të Vitit të Ri.

“Ndryshimet klimatike dhe pandemia Covid-19 janë kriza që mund të adresohen nga të gjithë së bashku si pjesë e një tranzicioni në një të ardhme gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme”, tha Guterres në një mesazh me video.

”Qëllimi më i rëndësishëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara në vitin e ardhshëm është ndërtimi i një koalicioni global për neutralitetin e karbonit me emisione zero deri në 2050”, theksoi ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close