Osmani për vaksinat në Veri: Shkelje flagrante ndaj marrëveshjeve në BE

Presidentja në detyrë, Vjosa Osmani në vizitën që kishte në Klinikën Infektive ka komentuar vaksinimin për COVID-19 ndaj qytetarëve në Veri të Kosovës nga ana e Serbisë.

Osmani ka thënë se është njoftuar nga institucionet e drejtësisë që kanë nisur hetimet rreth këtij rasti.

Presidentja në detyrë, ka theksuar se kjo përveç që është një shkelje flagrante e marrëveshjeve që janë nënshkruar në Bruksel në mes Kosovës dhe Serbisë, kjo sipas saj dëshmon edhe se Serbia në atë proces është vetëm nënshkruese por kurrë zbatuese e premtimeve që i jep.

“Ne jemi njoftuar që institucionet e drejtësisë janë duke e hetuar rastin. Kjo jo vetëm që është shkelje flagrante e marrëveshjeve që janë nënshkruar në Bruksel në mes të Kosovës dhe Serbisë përgjatë procesit të dialogut që ka zgjatur me vite të tëra, dhe e dëshmon se Serbia në atë proces është vetëm nënshkruese por kurrë zbatuese e premtimeve që i jep”, tha Osmani.

Ajo tha edhe se nisja e vaksinimit antiCOVID-19 tregon edhe një mungesë përgatitje nga institucionet e Kosovës.

“Por në anën tjetër tregon edhe një mungesë përgatitje nga institucionet tona në mënyrë që të gjithë qytetarët, përfshirë veriun e vendit të njoftohen se kur duhet t’i presin ata vaksinat nga institucionet shtetërore të Kosovës. Përderisa mungon një informatë e tillë dhe një bashkërendim i tillë natyrisht që Serbia e shfrytëzon çdo hapësirë dhe çdo vakum të tillë për të destabilizuar vendin. Sepse ata edhe kur e përdorin këtë si argument kinse për mbrojtje të qytetarëve ne fakt po e shfrytëzojnë për destabilizim të situatës, të sigurisë por edhe politik qe pastaj mund të ketë pasoja me të mëdha. Natyrisht që hetimet duhet të bëhen, personat që e kanë kryer krejt ketë proces në mënyrë ilegale duhet të përgjigjen, mirëpo duhet një politikë shumë me proaktive e institucioneve tona, e qeverisë sonë e jo vetëm të jenë reaktiv ndaj asaj çfarë ndërmerr Serbia. Duhet një bashkëpunim me të gjitha komunat e vendit përfshirë komunat në veri në mënyrë qe institucionet tona të zgjedhura të informojnë secilin qytetar se si do të realizohet procesi i vaksinimit”, tha Osmani lidhur me vaksinimin në veri të Kosovës”, tha Osmani.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close