Kur kafja arriti në Suedi

Kur pija e re e modës kafja arriti në Suedi, mbreti Gustav III (sundoi në fund të shekullit të 19-të) e pa atë si një kërcënim serioz për shëndetin dhe madje edhe për jetën e kombit për të konfirmuar shkencërisht dyshimet e tij, ai urdhëroi një eksperiment të dyfishtë.
Eksperimenti vendosi të sakrifikojë shëndetin e dy binjakëve të dënuar me vdekje. Çdo ditë për pjesën tjetër të jetës së tyre, ata do të duhet të pinin tre filxhanë pije. Njëri duhej të pinte çaj dhe tjetri duhej të pinte kafe. Me këtë kusht, dënimi me vdekje u zëvendësua me burgim të përjetshëm. Eksperimenti u monitorua nga dy mjekë.
Si rezultat, të dy mjekët dhe vetë Gustav vdiqën, pa parë fundin e eksperimentit. Nga binjakët, i pari që vdiq ishte ai që pinte çaj.
Ai ishte 83 vjeç./KE

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close