350 000 vite më parë, zbulimi që pritet të përmbysë shkencën

Një zbulim i bërë pak ditë më parë nga arkeologët në veri të Izraelit duket se do të përmbysë tërësisht teoritë e deritanishme në lidhje me njerëzimin.

Bëhet fjalë për një mjet pune, i cili daton 350 000 vite më parë dhe mendohet se është përdorur nga njerëzit e asaj periudhe për të gërryer, raporton abcnews.al.

Ky zbulim pritet të shtyjë me disa dhjetra mijëra vite periudhën kur është shfaqur për herë të parë në tokë “homo sapiensi”.

Mendohet se vegla të tilla ishin përdorur deri 200 000 vite më parë, por zbulimi do t’i bëjë shkencëtarët të rishikojnë gjithçka. /abcnews.al

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close