Higjiena orale një ndihmë për zemrën dhe mushkëritë kundër Coronavirusit

ATSH-ANSA/ – Një higjienë orale e shëndetshme është një zakon i mirë për zemrën dhe mund të jetë një nga “marifetet” për të qenë më të shëndetshëm përballë COVID-19, sipas një studimi të bërë nga nga Sidp, Shoqëria Italiane e Periodontologjisë dhe Implantologjisë.

Parandalimi i inflamacionit të mishit të dhëmbëve me higjienën e duhur të gojës mund të jetë i rëndësishëm për t’u mbrojtur nga COVID-19.

Bakteret orale përgjegjëse për periodontitin mund të përkeqësojnë infeksionet e mushkërive ose të lehtësojnë kolonizimin e rrugëve të frymëmarrjes nga agjentë infektivë siç është SarsCov2

Sipas presidentit të Sidp, Luca Landi, terapia periodontale çon, gjithashtu, në një reduktim të proteinave reaktive C, fibrinogjenit dhe kolesterolit të oksiduar LDL, të cilat janë elementë të tjerë të përfshirë në rritjen e inflamacionit të enëve të gjakut dhe në gjasat e aterosklerozës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close