Ekspertët e ISHP-së, fakte të shpejta të diabetit TIP-2

ATSH/Diabeti është çrregullimi i metabolizmit që reflektohet në paraqitjen e sasisë jonormale të glukozës në gjak, si pasojë e rezistencës së qelizave të gjakut ndaj insulinës, apo si pasojë e sasisë së vogël të insulinës së sekretuar nga pankreasi.

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik japin disa fakte të shpejtë të diabetit TIP-2.

“Kur trupi prodhon insulinë por nuk mund ta përdorë siç duhet. Diagnostikohet më shpesh tek adultët. Shkaktohet nga kombinimi i historisë familjare dhe faktorë si ushqyerje jo e shëndetshme dhe mungesa e aktivitetit fizik. Është e parandalueshme. Simptomat mund të jenë të ngjashme me ato të diabetit TIP-1(urinim i shpeshtë, etje, etje, humbje peshe, lodhje) por shpesh diagnostikohet pa simptoma. Menaxhimi: Marrja e rregullt e medikamenteve të rekomanduara. Kontroll i glicemisë, parandalon dhe zbulon komplikacionet e hershme”, -thonë ekspertët.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close